EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google купи рекламна компания за мобилни телефони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google купи рекламна компания за мобилни телефони

mail16:36 | 10.11.2009прегледи 1012 коментарикоментари 0


Google Inc. съобщи, че ще придобие най- голямата рекламна мрежа за мобилни телефони - AdMob, за сумата от $ 750 млн., съобщава Reuters. Google залага на това, че
рекламирането на мобилни телефони ще бъде в основата на най- мащабните продажби по Интернет в бъдеще, съобщава Reuters.
Споразумението за придобиването на AdMob ще даде възможност на Google да увеличи позициите си в сферата на online рекламата и да отговори на разрастващата се тенденция за сърфиране в интернет през мобилни телефони.
Софтуерът с отворен код Android на Google вече предлага базисен софтуер, който се използва от новите модели телефони, сред които е и наскоро пуснатия в продажба Motorola Inc Droid.
AdMob ще даде възможност технологиите на Google да представят графики, реклами на мобилни телефони, както и да поддържат мрежа, която да позволи на рекламодателите да публикуват обяви, както през web базирани сайтове, така и през специализирани приложения на смартфони.
Сделката ще бъде третото по- големина придобиване в историята на Google. През 2006 г. компанията купи  YouTube за $ 1.65 млрд., а две години по- късно придоби за $ 3.1 млрд. DoubleClick.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg